Vastgoedcoaching of Aankoopbegeleiding

VASTGOEDCOACHING
 
Je droomwoning vinden en aankopen zonder zorgen. Tijdsgebrek. Helpende hand tijdens onderhandelingen. Heeft uw toekomstige woning de juiste prijs. Zijn alle nodige attesten en verplichte documenten aanwezig? Dan ben ik uw professioneel helpende hand. Vastgoedcoaching of professionele begeleiding van een aankoper of huurder is een recent nieuwe trend op de Belgische vastgoedmarkt. Waarom en wat is de toegevoegde waarde van een vastgoedcoach? Een woning kopen is een zeer belangrijke financiele beslissing in het leven. Zeer belangrijk is een goede bijstand en een correcte informatie. Wat kan ik voor u betekenen? Doorheen jouw aankooptraject zal ik u professioneel bijstaan met volgende kerntaken. Het in kaart brengen van uw wensen tijdens een eerste gesprek. Actief op zoek gaan naar het door de koper gewenste vastgoed. Het bezoeken en laten bezichtigen van het huis van uw dromen. Opvragen van alle juridische en wettelijke documenten(epc,bodemattest,vergunningsregister). Prijsonderhandeling met de verkopende partij. Begeleiding tijdens de compromis tot en met aanwezigheid tijdens het verleiden van de akte..

 

Verplichte Attesten

Wil je een woning verkopen? Of zet je jouw pand te huur? Wat je ook van plan bent, je moet als eigenaar altijd een aantal documenten kunnen voorleggen. Ga je kopen of huren, dan krijg je al deze papieren voorgeschoteld. Vaak wordt gezegd dat ze enkel dienen om het eigenaars en huurders lastig te maken, maar niets is minder waar. Integendeel, deze documenten zijn er speciaal om kopers, verkopers, huurders en verhuurders te beschermen. 
Hierin kan ik u perfect een helpende hand toesteken
 

 

EPC,

Het energieprestatiecertificaat (EPC) geeft inzicht in hoe een woning scoort op het vlak van energie. Hoe lager de energiescore, hoe zuiniger de woning. Die score hangt af van verschillende factoren. de veschillende soorten.Is het dak, de muren en eventueel de vloeren geisolleerd. Ook beglazing(enkel, dubbel, driedubbel, hoogrendementsglas speelt een rol, net als het soort schrijnwerk.Is jou woning uitgerust met een ventilatiesysteem, zonneboiler of zonnepanelen? Dit alles bepaalt het cijfer van uw EPC verslag.

Hier mee werk ik samen met een erkend energiedeskundige type A welke perfect uw EPC kan bepalen.

Keuring elektriciteit

 

Jammer genoeg horen we vaak berichten over woningen die afgebrand zijn door een probleem met de elektriciteit. Daarom is het sinds 2008 wettelijk verplicht om in een aantal situaties de elektrische installatie van een woning te laten keuren. Onder andere bij de verkoop van een woning moet je als eigenaar een geldig elektriciteitsattest kunnen voorleggen. Hierin wordt beschreven of de installatie voldoet aan de regels van het "Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties", kortweg AREI. Eventuele opmerkingen en inbreuken op het reglement worden daarbij opgelijst.

Er wordt een onderscheid gemaakt in de regels en keuringscriteria voor woningen met een elektrische installatie die vóór 1 oktober 1981 in dienst is gesteld. Hou er ook rekening mee dat een keuringsdocument na 25 jaar moet vernieuwd worden.

 

De onafhankelijke schatter

 

 

Ik breng je graag in contact met een onafhankelijke schatter:

Michel Snoeys
 

Hij voert elke schatting met zorg en aandacht uit. Hij is aangesloten bij BIV onder het nummer 502461 . Zo weet je zeker dat je kwaliteit krijgt

Voor deze extra service moet je zelf betalen. Vraag gerust eerst een offerte aan. Deze is altijd vrijblijvend.

 

 

Asbest attest

 

Vanaf 23-11-2023 zijn alle panden die dateren van voor 2001 verplicht een asbest attest te laten uitvoeren.

 

 

 

 

Voor u is een huis meer dan een stapel stenen: jouw huis is je thuis. En dat huis groeit niet altijd met je mee. Je wilt groter wonen, kleiner wonen, gelijkvloers of op niveau. Maar is verhuizen dan wel de juiste optie? Blijf je of is het verstandiger om te gaan?

De Vastgoedcoach denkt met je mee. Hij geeft je persoonlijk advies over de verkoop of aankoop van een woning, waar en wanneer het jou uitkomt. 

De Vastgoedcoach vindt iedere klant en iedere woning even belangrijk. Daarom werkt ik met vaste tarieven welke op voorhand zijn overeengekomen en niet met een percentage van de aan- of verkoopprijs.

Deze prijzen worden vastgesteld aan de hand van de aangeboden diensten

 Vragen? Ik ben er klaar voor.